На извънредно заседание от 13 часа по искане от ПГ на

...
На извънредно заседание от 13 часа по искане от ПГ на
Коментари Харесай

Парламентът ще изслуша шефовете на службите за сигурност за записа на Радостин Василев

На изключително съвещание от 13 часа по искане от ПГ на " Възраждане " Народното събрание ще изслуша ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност ", шефа на Служба „ Военно разузнаване “, ръководителя на Държавна организация " Разузнаване ". Изслушването е по отношение на изнесените изказвания от депутат от парламентарната група „ Продължаваме промяната – Демократична България “, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на непознати страни, оповестява Българска телеграфна агенция.

След изнесения предходната седмица запис от депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България “ Радостин Василев, от ПГ на " Възраждане “ обявиха, че подават сигнал и до основния прокурор да бъдат разследвани лицата, упоменати от Василев, да се откри достоверността на записа и на тези лица да бъдат повдигнати обвинявания. Според Костадин Костадинов в записа има данни за осъществено закононарушение против републиката по глава първа от Наказателния кодекс. 

Днес ще се организира и парламентарният надзор, до който предишния петък Народното събрание не стигна, заради удължение на законодателната част на съвещанието с гласоподаване на второ четене на измененията в Наказателно-процесуалния кодекс. Предвижда се на въпроси на депутати да дават отговор вицепремиерът Иван Демерджиев, както и министрите Росица Велкова-Желева, Найден Тодоров, Иван Шишков, Сашо Пенов, Никола Стоянов, Росица Карамфилова-Благова и Весела Лечева.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР